Házi Big Mac recept egyszerűen

A Big Mac a McDonald’s híres hamburgere, amely két marhahús pogácsát, sajtot, szószokat, marinált uborkát, vágott hagymát és salátát tartalmaz. Bár a pontos recept titkos, a következő hozzávalókra van szükség a Big Mac elkészítéséhez otthon.

  • 2 db marhahús pogácsa
  • 2 db szeletelt sajt
  • 1 db két részen elvágott hamburgerzsemle (mint az eredeti Big Mac-nél)
  • 1 evőkanál Big Mac-szósz (házi készítésű vagy vásárolt)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál francia salátaöntet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor
  • 1/4 teáskanál vöröshagymapor
  • 1/4 fej jégsaláta, apróra vágva
  • 1/4 csésze marinált uborka (apróra vágva)
  • 2 evőkanál vágott vöröshagyma

Az elkészítési folyamat:

  1. Készítsd elő a Big Mac-szószt. Egy kis tálban keverd össze a majonézt, a francia salátaöntetet, a mustárt, a cukrot, a fehérborecetet, a fokhagymaport és a vöröshagymaport.
  2. Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon. Süssd át a húspogácsákat 2-3 percig mindkét oldalán.
  3. Vágd fel a zsemlét két részre, majd pirítsd meg mindkét oldalát a serpenyőben, amíg aranybarnára sül.
  4. Kenj rá egy evőkanál Big Mac-szószt az alsó zsemleszeletre.
  5. Rendezd el az alsó zsemleszeleten a jégsalátát, majd helyezd rá az egyik húspogácsát.
  6. Szórd meg a vágott vöröshagymával, majd helyezd rá a szeletelt sajtot.
  7. Helyezd rá a középső zsemleszeletet.
  8. Tegyél rá a másik húspogácsát.
  9. Szórd meg a marinált uborkával.
  10. Tegyél még egy evőkanál Big Mac-szószt a marinált uborkára.
  11. Helyezd rá a felső zsemleszeletet.
  12. Ismételd meg az előző lépéseket az összes Big Mac elkészítéséhez.

Ez egy otthoni Big Mac recept, amely hasonló ízt eredményezhet, mint a McDonald’s változata.

Jó étvágyat hozzá.