A Big Mac a McDonald’s híres hamburgere, amely két marhahús pogácsát, sajtot, szószokat, marinált uborkát, vágott hagymát és salátát tartalmaz. Bár a pontos recept titkos, a következő hozzávalókra van szükség a Big Mac elkészítéséhez otthon.
- 2 db marhahús pogácsa
- 2 db szeletelt sajt
- 1 db két részen elvágott hamburgerzsemle (mint az eredeti Big Mac-nél)
- 1 evőkanál Big Mac-szósz (házi készítésű vagy vásárolt)
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál francia salátaöntet
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 teáskanál vöröshagymapor
- 1/4 fej jégsaláta, apróra vágva
- 1/4 csésze marinált uborka (apróra vágva)
- 2 evőkanál vágott vöröshagyma
Az elkészítési folyamat:
- Készítsd elő a Big Mac-szószt. Egy kis tálban keverd össze a majonézt, a francia salátaöntetet, a mustárt, a cukrot, a fehérborecetet, a fokhagymaport és a vöröshagymaport.
- Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon. Süssd át a húspogácsákat 2-3 percig mindkét oldalán.
- Vágd fel a zsemlét két részre, majd pirítsd meg mindkét oldalát a serpenyőben, amíg aranybarnára sül.
- Kenj rá egy evőkanál Big Mac-szószt az alsó zsemleszeletre.
- Rendezd el az alsó zsemleszeleten a jégsalátát, majd helyezd rá az egyik húspogácsát.
- Szórd meg a vágott vöröshagymával, majd helyezd rá a szeletelt sajtot.
- Helyezd rá a középső zsemleszeletet.
- Tegyél rá a másik húspogácsát.
- Szórd meg a marinált uborkával.
- Tegyél még egy evőkanál Big Mac-szószt a marinált uborkára.
- Helyezd rá a felső zsemleszeletet.
- Ismételd meg az előző lépéseket az összes Big Mac elkészítéséhez.
Ez egy otthoni Big Mac recept, amely hasonló ízt eredményezhet, mint a McDonald’s változata.
Jó étvágyat hozzá.