Kenyérsütés a pandémia alatt

A vírushelyzet alatt gyakori volt látni, hogy a boltok élesztő nélkül maradtak. Úgy tűnik, hogy mindenki kenyérsütésre adta a fejét, ami nem csoda, hiszen nagyon egyszerű lépései vannak.

Kenyérsütés pandémia alatt

Az egyik legfontosabb, hogy ha kenyeret akarunk enni, akkor mindig másnapra tervezzük, mivel a hosszú kelesztés 6-12 órát vesz igénybe. Ez elegendő ahhoz, hogy kialakuljanak az ízek, és így tényleg finom kenyeret tudunk alkotni.

Covid-19

A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót meg egy kis vizet, majd összegyúrjuk. A boltok üres polcai mutatták, hogy a legtöbben tönköly- vagy rozslisztet vettek alapul, aminek hála sokkal töményebb lesz a tészta. Sokan magot is belekevertek, ami szintén adott hozzá egy kis ízt. Ha még jobban fel akarjuk turbózni, akkor egy kis dió, olíva vagy szárított paradicsom kell bele.

A kenyérsütéshez csak a sütőre van szükségünk, bár kaphatóak külön műszerek, amik még könnyebbé teszik ezeket a lépéseket. Nem csoda, hogy az emberek így akarták átvészelni a járványt, hiszen egy finom kenyér mindig jól jöhet.

Az általunk készített kenyerek általában másnap is fogyaszthatóak, de az sem baj, ha újra meg akarjuk csinálni. Számoljuk ki az arányokat, és akkor felesleg sem keletkezik.

Elővehetjük a polcról a régi kenyérsütőnket, esetlegesen ha egy alkatrész szükséges hozzá, mint például kenyérsütő ékszíj ennek a cseréje megtekinthető a linken.

Kenyérsütő ékszíj csere