Társkeresés előnyei és hátrányai

Ennek a témának az előnyeiről ugyanúgy érdemes beszélni, mint a hátrányairól.

Tudjuk, hogy az internetes társkeresés veszélyes is lehet, nem mindig egyeznek a célok, viszont érdemes megemlíteni pár érvet mellette is.

Társkeresés előnyei és hátrányai

Napjainkban átalakult a kommunikáció, a társas kapcsolatok működése és emiatt nehezebben veszünk részt a „való életben”. Nehezünkre eshet elmondani mit is érzünk vagy barátokat, szerelmet találnunk.

Ebben az elidegenedett korszakban különösen jól hasznosíthatóak a társkereső platformok.  Azért inkább az interneten való segítséget fejtem ki, mert manapság nem divat már ebben a témában rendezvényt szervezni. Leginkább az online térben található meg ez a jelenség, illetve vallási, nemzeti, vagy érdeklődési kör szerint gyakoribb a párkeresést elősegítő intézkedés.

Visszatérve az előnyökre, nagyon okosan ki lehet használni a lehetőségeket, ugyanis az interneten könnyebben megy a kommunikáció. Aki emiatt van hátrányban a személyes kapcsolatkialakítások terén, így megtalálhatja a számításait.

Internetes társkeresés

Egy amerikai tanulmány alapján, Kathelyn McKenna szerint, az interneten létrejött kapcsolatok tartósabbak és gyorsabban fejlődnek. Az online egymásra talált párok magasabb a tetszési indexet mutattak, mint a csak személyesen találkozó párok.

A jó taktika része, hogy gondosan kiválasztott és akár megretusált képeket kell feltölteni a profilunkra, illetve azt is célszerű átgondolni, milyen adatot és információt osztunk meg magunkról. Sajnos vagy nem, de a világban sokat jelent a felszín és a külcsín, így az adatlapunkat tekinthetjük egy tiszta vászonnak, amin kiélhetjük a kreativitásunkat, bemutatva a személyiségünk mélységeit.

Online társkeresés